El Punt TIC del Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico i el TIC Truck, el nou punt TIC itinerant, han atès un total de 529 persones que requerien suport durant el període de preinscripció escolar, del 6 al 20 de març, per a la segona etapa d’educació infantil, primària i ESO, un procés que s’ha de fer exclusivament en línia.

D’altra banda, en les primeres dues setmanes de funcionament, del 7 al 20 de març, el TIC Truck ha atès 129 persones al parc de la Serp, amb el mateix nombre de gestions. D’aquestes consultes, la major part, 76, han estat relacionades amb el procés de preinscripció escolar.

Pel que fa al punt TIC del Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico, va atendre, del 9 de gener al 20 març, 2.586 persones, 453 de les quals per consultes relatives a la preinscripció escolar.

El parc de la Serp, a Sant Josep, és la primera parada del TIC Truck. Aquest nou servei gratuït de suport digital a la ciutadania atén sense necessitat de cita prèvia per oferir ajuda en les tasques telemàtiques més comunes: fer tràmits i gestions o concertar una cita prèvia, entre d’altres.

Aquest espai, ubicat en un contenidor de transport marítim reciclat, té un doble objectiu: contribuir a la reducció de la bretxa digital de la ciutadania i formar ocupacionalment joves en risc d’exclusió social de L’Hospitalet. L’horari d’atenció és:

  • de dimarts a dijous, de 15 a 19.30 hores
  • els divendres, d’11 a 13.45 hores, i els dissabtes, de 10 a 14.30 hores
  • els divendres, de 9.30 a 11 hores, s’hi faran píndoles formatives gratuïtes

El TIC Truck es traslladarà cada dos mesos a diferents punts de la ciutat per apropar a la ciutadania aquest servei. Estarà ubicat al parc de la Serp fins al 3 de maig. Tot seguit es traslladarà a prop del Mercat de Santa Eulàlia, on restarà fins a finals de juny.