El PSC ha estat la llista més votada a L’Hospitalet a les eleccions al Parlament de Catalunya. Manté així la primera posició que va aconseguir a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021. Els socialistes han aconseguit el 42,55% dels vots.

El segon partit més votat ha estat el PP amb el 13,89% i d’ERC, que passa de ser la segona força a la tercera, amb el 10,79%. Vox també descendeix a la quarta posició amb el 10,02% dels vots (havia estat la tercera força el 2021) i Junts+ és la cinquena, amb el 7,80% dels sufragis. Comuns-Sumar ocupa la sisena posició amb el 6,91% dels vots.

Els socialistes són novament la força més votada a L’H, aconseguint millorar els resultats de les passades eleccions, pujant 3,69 punts. El PP, que aconsegueix ser la segona força, també té una gran millora: passa de la setena posició a la segona i puja 8,6 punts. ERC, que descendeix a la tercera posició, perd 5,02 punts. VOX millora lleugerament, sumant 0,42 punts. Finalment, Junts+ també millora una mica els resultats, amb 0,59 punts més respecte a les eleccions del 2021.

Destaca també la pèrdua de vots de Ciutadans, que el 2021 va obtenir a L’H el 7’09% dels sufragis i aquest 2024 només el 1,26% (-5,83 punts). Igualment han baixat Comuns-Sumar (-2,03 punts) i CUP (-1,37 punts).

Resultats a L’Hospitalet per barris

El PSC també se situa com a primera força a tots els barris de la ciutat. PP ocupa la segona força a 9 barris, ERC ocupa la segona força a dos barris (Centre i Santa Eulàlia) i VOX a un, al Gornal.

PP obté més percentatge de vot als barris de Sanfeliu, Sant Josep, la Torrassa, Collblanc, la Florida, Les Planes, Can Serra, Pubilla Cases i Bellvitge. De la seva banda, VOX obté la tercera posició majoritàriament als barris del nord de la ciutat com ara la Florida, Les Planes, Can Serra, Pubilla Cases. Però també queda en tercera posició als barris de Bellvitge i Sanfeliu.

Els barris del Centre, Sant Josep i Collblanc són on els partits independentistes treuen millors resultats.

Participació

Un 52,99% dels hospitalencs ha anat a votar, millorant les dades de l’any 2021, tot i que aquestes van ser unes eleccions marcades per la pandèmia. La millora és de més de 6 punts. En l’àmbit català, la participació ha pujat a totes les comarques, especialment a la de Barcelona, on suma 7,02 punts.

Resultats a Catalunya

El PSC també ha guanyat les eleccions a Catalunya, amb 42 escons. Com a segona força política està JUNTS+, amb 35 escons, seguits per ERC, que n’ha obtingut 20. El PP és quarta força al Parlament, amb 15 escons, seguits de VOX, que n’ha aconseguit 11. Sumar-Comuns ha guanyat 6 escons i la CUP 4, mentre que Aliança Catalana irromp per primera vegada amb 2 escons.