El PSC presenta una moció en el proper Ple municipal en què demana la incorporació a les escoles de personal format per l’acompanyament d’infants amb diabetis mellitus tipus.

Els socialistes insten els departaments d’Educació i el de Salut a dotar de recursos humans, econòmics i tècnics als centres educatius de Catalunya per a la previsió i acompanyament de les famílies amb infants amb aquest tipus de diabetis que requereix de tractament necessàriament amb insulina.

Francesc Josep Belver, portaveu del grup municipal socialsita, ha dit que “que s’han de posar els mitjans necessaris per part del departament d’Educació i Salut per poder atendre aquests infants que tenen aquestes necessitats especials. S’ha d’evitar que no puguin participar en determinades activitats i sortides de l’escola perquè no els poden garantir aquesta atenció especialitzada per part d’una persona formada en diabetis tipus 1 que els pugui acompanyar”.

Moció amb motiu del dia 1 de maig

El PSC presenta una segona moció conjunta amb ERC i L’H En Comú Podem, amb motiu de 1 de maig en què demanen mantenir el compromís de continuar revalorant el Salari Mínim Interprofessional fins a aconseguir el 60% del salari mitjà, entre d’altres mesures.

Segons Belver, “és una lluita que encara queda camí per recorre, que s’ha avançat moltísim des dels governs de Pedro Sánchez i SUMAR. Aquí s’ha avançat de la mà dels sindicats en determinats moments amb l’acord amb la patronal però encara queda molt per fer. Crec que hi ha un treball important a fer a Espanya de dignificar aquest salari mínim i millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores”.

Aquesta moció vol posar sobre la taula la situació del món laboral i de les principals reivindicacions de cara a l’1 de maig.