El PSC presentarà dues mocions conjuntes al Ple Municipal de Maig que, d’una banda, dóna suport al manifest del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, i de l’altra, aposta per la cultura de la pau com a única via per resoldre el conflicte entre Israel i Palestina.

La única via per aturar el patiment humà del Pròxim Orient passa per avançar cap a una pau estable i duradora mitjançant la negociació de la fi del conflicte armat. Una solució que passa per creure i fer valer la cultura la pau.

Així ho creu, el grup municipal del PSC que presentarà una moció conjunta amb Esquera Republicana i Esquerra Unida i també amb L’H En Comú Podem, amb la voluntat de fer una crida a posar fi a l’escalada de violència.

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Belver, ha explicat que la voluntat és que “serveixi per pacificar el Pròxim Orient. Amb aquesta moció s’intenta no entrar en els posicionaments més polítics o més partidaris d’una banda o una l’altra. Es vol trobar el consens a favor de la cultura de la pau”.

La segona moció es posiciona a favor del manifest del Dia Internacional contra LGTBI-fòbia del passat 17 de maig i mostra el seu compromís en l’erradicació de les pràctiques discriminatòries siguin quines siguin.

A aquesta moció s’han adherit ERC + EUiA, Partit Popular i L’H En Comú Podem. Al no sumar-se Vox no es podrà fer una declaració institucional de l’Ajuntament.