Ja ha finalitzat el curs escolar i pròxim curs es presenta diversos reptes i enigmes. De moment, tot i que el Departament d’Educació havia de publicar l’adjudicació provisional de places docents per al curs vinent el dia 5 de juliol, finalment es publicaran la setmana del 22 al 26 de juliol.

A més, Mar Castro, referent de la Federació d’Educació de CCOO a L’Hospitalet, ha denunciat a l’entrevista de L’Informatiu que el Departament “ha modificat una resolució que canvia tot el procediment i la regulació del procés”.

Dues classes de P3 menys

Respecte a les matriculacions, les classes d’Infantil de 3 anys, Educació ha reduït a L’Hospitalet dues classes passant de 57 a 55, segons ells, per les dades del padró municipal . Castro ha comentat que “des del sindicat, ho valorem de manera negativa perquè nosaltres creiem en reduir ràtios per donar una atenció més acurada als infants”.

D’aquesta manera, el curs 2024-2025 es presenta amb molta pressió i neguits per la manca de vacants, la matrícula viva i les sobreràtios a pràcticament tots els districtes de la ciutat.

Esperances amb els canvis al consistori

L’Hospitalet viu una situació d’emergència educativa i sis escoles que formen part del pla d’urgència, amb edificis que fa 14 anys que s’han de renovar o que s’han de construir de nou. En aquest sentit, des de CCOO demanen al Departament “fets i no paraules, encara que amb David Quirós com a nou alcalde s’obre un nou escenari on, nosaltres tenim esperances de veure canvis perquè ell era regidor d’educació i és sensible amb el tema de l’emergència educativa a la ciutat”.

Ampliacions a L’H

Altrament, s’està desplegant el decret d’inclusió perquè els alumnes amb necessitats especials puguin fer les classes a les aules ordinàries. Però, Mar Castro ha remarcat que “s’està desplegant amb manca de recursos, de professionals, d’espais i de pressupostos”.

A la ciutat, Educació ampliarà cinc professionals de SIEI (Suport intensiu escolarització inclusiva) als que ja n’hi ha, una aula d’acollida, i s’ha activat el perfil d’una persona psicopedagoga. Tot i això, des dels sindicats insisteixen que “s’agraeix, però cal prendre més mesures”.