L’Institut Provençana serà el primer centre de formació professional de Catalunya a oferir el curs d’Especialització en Modelatge de la Informació en la Construcció. Una metodologia de treball que digitalitza i uneix totes les dades necessàries per dissenyar, gestionar i construir projectes. Les inscripcions es podran fer del 30 de juny al 6 de juliol. 

L’Institut Provençana, que ja té una àmplia trajectòria en la formació d’edificació i obra civil, ha volgut fer una passa més incorporant a la seva oferta formativa un curs d’Especialització de Modelatge de la Informació de la Construcció de 600 hores de duració.

Serà la primera vegada que s’imparteixi aquest curs d’especialització a Catalunya i segons ha explicat un representant del professorat, la metodologia BIM ja es demana a tots els projectes d’obra pública que es fan a Catalunya.

Paco Sánchez, professor d’Edificació i Obra Civil, ha detallat que el sector de la construcció “es troba immers en un procés de digitalització i calen professionals ben formats. Serà tot un repte per al centre i segur que té molt èxit entre els estudiants”.

El BIM és una eina de treball que unifica totes les dades que necessiten els arquitectes, dissenyadors i instal·ladors en una única imatge de 3 dimensions del projecte de construcció. D’aquesta manera, es poden detectar errors i fer modificacions d’una manera més ràpida i més eficient.

Al nou Curs d’Especialització en Modelatge de la Informació en la Construcció s’hi pot accedir des de qualsevol Cicle Superior de la família de la Construcció, Instal·lacions o Manteniment. Les inscripcions es podran fer a l’Institut Provençana del 30 de juny al 6 de juliol.