Torre Barrina ha iniciat una nova edició del projecte Inspira STEAM, amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre els estudiants de 6è de primària i 1r d’ESO, especialment entre les noies. Per aconseguir-ho, es necessita la participació de persones disposades a ser mentores del projecte.

El curs 2023/2024, més de 304 alumnes de L’Hospitalet van participar en les sessions de mentoria, que es van dur a terme en 5 centres de la ciutat. S’hi van sumar les escoles Pau Sans, Santa Marta, Ernest Lluch, Sant Josep – El Pi i l’Institut Mercè Rodoreda. Pel que fa a la mentoria, van col·laborar-hi 15 persones (11 dones i 4 homes) procedents de diferents àmbits professionals, com ara l’hospitalari, l’universitari o l’empresarial.

Per aconseguir aquest objectiu, el projecte busca dones mentores que proporcionin models femenins propers en els àmbits de la ciència i la tecnologia: dones STEAM que serveixin de referència i inspiració per als infants. A més, el projecte també requereix la participació d’homes mentors. Igual que les noies, els nois necessiten referents de diverses masculinitats, conèixer les professions i els estudis STEAM i ampliar la perspectiva sobre aquestes disciplines. També és important que entenguin les barreres que afronten les seves companyes per treballar plegats en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

El programa és una de les iniciatives impulsades per Torre Barrina dins del seu Servei Educatiu, en col·laboració amb la Universitat de Deusto.

Per resoldre dubtes, Deusto ha organitzat sessions informatives en línia en les següents dates: 17 de juliol i 12 i 19 de setembre.  S’hi pot assistir mitjançant el següent enllaç: https://inspirasteam.net/participar

En l’àmbit local, es pot rebre informació contactant amb Torre Barrina a través del correu torrebarrina@l-h.cat o trucant al 93 403 63 50.