Deu equips formats per joves amb estudis universitaris havien de presentar solucions innovadores als reptes que els demanaven empreses del territori. L’empresa Premium PSU, que fabrica carregadors per a cotxes elèctrics és la que més propostes ha rebut. 

Els projectes Pack&Move i Parc Kinetical s’han endut el premi Innobus 2022, en el que han participat 10 equips formats per joves amb estudis universitaris de diferents disciplines. Les propostes presentades responien a quatre reptes d’empreses i institucions del territori que busquen solucions innovadores per incorporar-les en el seu model productiu.

Els dos projectes guanyadors plantegen solucions a una demanda de l’empresa hospitalenca Premium PSU, que fabrica des de fa un any, carregadors ultraràpids per a cotxes elèctrics. “Volem digitalitzar l’energia de fonts renovables per proveir els nostres carregadors elèctrics. Així donaríem continuïtat amb el servei que donem als nostres consumidors finals”, ha explicat Jordi Aznar, encarregat del desenvolupament de negoci de Premium PSU.

Per una banda, el Daniel Bermúdez, de L’Hospitalet i graduat en màrqueting digital va presentar el projecte Pack&Move. Un projecte que gira al voltant del concepte “adopta una placa solar” per consumir l’energia des de qualsevol punt de càrrega. “Els conductors poden consultar en una APP quin carregador està disponible i endollar el seu cotxe. No haurien de pagar res més que la subscripció a les plaques solars”, ha concretat l’autor del projecte.

D’altra banda, el projecte Parc Kinetical, de la Isabel Salaet i la Marcela Romero, proposa l’aprofitament de l’energia que generen els nens i nenes als parcs infantils. La idea és instal·lar bateries als gronxadors per generar electricitat i poder carregar bicicletes elèctriques o mòbils.

L’Innobus és una iniciativa de l’Agència d’Innovació i Coneixement de Baix Llobregat que vol posar en contacte empreses, administracions i joves emprenedors per transformar el model productiu cap a la innovació i el coneixement. Durant dues setmanes els joves participants van pujar en un autobús per visitar una vintena d’empreses del territori i treballar en la resolució de reptes.