Un centenar de joves de formació professional de L’Hospitalet i altres poblacions veïnes s’han aplegat al Centre Cultural Bellvitge-Gornal per compartir la seva creativitat en el marc de MetròpolisFPLab, un projecte de l’Àrea Metropolitana que vol reforçar aquesta etapa formativa.

Diverses empreses i institucions, com l’Hospital Clínic, el Consorci de la Zona Franca i el Circuit de Catalunya, entre d’altres, han plantejat 13 reptes perquè l’alumnat de cicles formatius de branques diverses els facin propostes de millora i innovació, tant organitzatives, com productives.

L’Heliana Torre Alba, alumna d’Activitats Comercials i Màrqueting de l’institut Provençana, ha destacat que “hem pogut desenvolupar idees que usualment no posem en pràctica en la vida quotidiana”. El repte del seu grup provenia del Consorci de la Zona Franca i la seva companya, Tania Rodríguez Ruiz, ha indicat que “hem fet propostes per visualitzar i promocionar la Zona Franca amb enquestes per saber com valora la gent la Zona Franca i com millorar en tots els aspectes”.

El Circuit de Catalunya també ha plantejat un repte. En aquest cas, la Judith Porcel Hormeño, alumna d’Activitats Comercials i Màrqueting de La Salle Barceloneta, ha explicat que “hem proposat una eina de realitat virtual per fer-la servir en el dia a dia del Circuit”, i la seva companya Elisabeth Orellana Reyes ha puntualitzat que “e sfaria servir, per exemple, per reparar avaries”.

MetropolisFPLab és una iniciativa de la Fundació BCN FP que vol reforçar la interrelació entre el sistema educatiu i el teixit productiu. La coordinadora del projecte, Gemma Sepúlveda Bentanasch, ha declarat que “la idea és que se sentin totalment lliures de llançar qualsevol idea i després ja s’aniran afinant per fer-es aterrar a les empreses”.

Les propostes de cada grup s’han plasmat en un mapa d’idees, que es farà arribar a les empreses, i que serà un dels factors que es tindran en compte a l’hora de decidir els grups finalistes.

Gemma Sepúlveda Bentanasch ha assenyalat que “més endavant hi haurà una trobada entre els grups i persones responsables de les empreses per perfilar totes aquestes idees i fer-les encaixar en les seves organitzacions”.

Aquest curs, el projecte compta amb prop de 1.500 alumnes de prop d’una cinquantena de centres l’àrea metropolitana. Els grups guanyadors de cadascun dels 13 reptes plantejats enguany gaudiran d’una beca per desenvolupar la seva proposta en les empreses o institucions respectives.