Cada cop més, diferents clubs de la ciutat aposten per tenir un equip inclusiu que permeti la pràctica esportiva a persones amb discapacitat. Un dels últims és el CB L’Hospitalet, que des de fa unes setmanes tenen el seu equip de bàsquet inclusiu.

Ells mateixos es fan dir ‘los tiburones’ i, de moment, totes les persones implicades estan encantades amb la iniciativa. Un dels jugadors és el Pablo Álvarez, que no dubta a recordar els seus inicis en el món del bàsquet: “Vaig començar de petit en un equip que no era inclusiu i l’experiència va ser una mica complicada per a mi, ja que pel meu autisme no podia adaptar-me”, explica. Anys després, va voler tornar al món del bàsquet i ho va fer amb equips inclusius fins que ara s’ha apuntat al CB L’Hospitalet “perquè és de la meva ciutat”.

La bona experiència d’en Pablo coincideix amb la dels entrenadors. Abraham Pujol, després de molts anys com a jugador i tècnic a equips de la ciutat, explica que està experimentant “unes sensacions que feia temps que amb el bàsquet no tenia”. Una altra de les entrenadores, Yaiza Mengual, remarca el bon ambient que hi ha a l’equip: “Hi ha jugadors que tenen més dificultats per coordinar-se i és molt gratificant veure com altres jugadors els ajuden”.

L’última part de l’equació són les famílies, que tampoc dubten a assenyalar tots els beneficis que provoca la pràctica esportiva per als seus fills. Viviana Soto és mare de la Laura, una de les jugadores del CB L’Hospitalet inclusiu, i explica com moltes vegades és difícil “trobar espais d’oci per a nens amb discapacitat”. Ara, però, assegura que la seva filla està molt feliç i que té molt clar quins dies toca entrenament.

El projecte del CB L’Hospitalet inclusiu tot just comença, però ho ha fet amb força. L’equip continua obert per a tothom qui vulgui provar. Els dies d’entrenament són dimarts i dijous, de 16h a 17h, al Poliesportiu municipal del Centre “Marcel·lí Maneja”.