L’Ajuntament ja ha adjudicat les obres de la futura escola Paco Candel, de Santa Eulàlia, un centre educatiu que, podrà disposar, finalment, de l’edifici que amb tanta insistència han reclamat les famílies i deixar enrere els mòduls prefabricats on han hagut de fer classe durant 13 anys.

Segons la resolució del concurs, l’empresa adjudicatària de les obres és Serveis Integrals 360 Plus. El pressupost del projecte és de prop de 8,8 milions d’euros, dels quals 8,2 milions els aportarà la Generalitat i la resta l’Ajuntament.

Arxiu

A poques setmanes que finalitzi el curs, l’inici de les obres encara s’ha de marcar, però del període d’execució de les diferents fases del projecte sí que és previst que s’allargui fins l’any 2026.

Després de més d’una dècada de mobilitzacions de protesta de les famílies, de qüestions administratives que ha calgut solucionar en aquest període de temps i de controvèrsies polítiques entre la Generalitat i l’Ajuntament, la visita que la consellera d’Educació, l’hospitalenca Anna Simó, ara en funcions, va fer a la ciutat a l’octubre va desencallar definitivament el projecte de l’escola Paco Candel, que ara fa un pas més amb l’adjudicació de les obres.

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Paco Candel ha tingut un paper actiu en el projecte constructiu de la futura escola, que podria ser un model a seguir en la construcció de les futures escoles de Catalunya, ja que en els disseny de espais educatius s’ha tingut en compte les noves metodologies d’educació per competències. I s’han aplicat criteris de sostenibilitat pel que fa a l’edifici.

Imatge generada digitalment

A tall d’exemple, tots els espais, fins i tot el vestíbul i els espais exteriors, s’han dissenyat per poder fer-hi activitats educatives, incloent-hi una sala polivalent, que tant podrà ser gimnàs com escenari. L’objectiu és que qualsevol zona de l’escola pugui acollir activitats educatives i cap sigui supèrflua.

Pel que fa al vessant ecològic, els materials principals de la futura escola Paco Candel hauran de ser fusta i vidre, el pati s’ha plantejat com un bosc i la disposició dels edificis haurà de propiciar ventilació creuada i que hi hagi ombra i un ambient més fresc a les àrees de més activitat educativa.