L’Institut Provençana fa dos anys que va posar en marxa el projecte Contenidors Blaus. El projecte proposa reutilitzar contenidors marítims que s’abandonen a les costes africanes per convertir-los en habitatge social o en equipaments. Ara el projecte ha estat premiat. 

El programa ha aconseguit el premi Rebuild 2019 del Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0. El projecte del Provençana era l’únic que s’havia presentat al congrés que provenia d’un centre docent i no d’un estudi d’arquitectura.

Des que es va iniciar el projecte, els alumnes que han participat ja han dissenyat diferents propostes d’habitatges socials modulars i també petits equipaments com una ludoteca. Una iniciativa que permet als estudiants treballar propostes reals i de forma col•laborativa i on, a banda dels coneixements tècnics, també incorporen valors com la sostenibilitat o la solidaritat, així com apendre mètodes constructius més sostenibles.

Ara, a més de guanyar el premi, el projecte de Contenidors Blaus fa un pas més: els alumnes podran treballar amb un contenidor real que han instal·lat al pati del centre, i que convertiran en un viver d’empreses per a l’institut.