Acompanyar en una etapa vital de la vida com la maternitat. Amb aquest objectiu va néixer ara fa un any el projecte AMAM que duu a terme l’Associació Educativa Itaca amb el suport de la Fundació Generali i el programa The Human Safety Net España. En 12 mesos s’han atès a més de 180 famílies.

Però AMAM és molt més que un espai de trobada, és un lloc on poder expressar les inquietuds sobre aquesta etapa però sobretot, on teixir xarxa. “Un espai on viure aquesta etapa de criança i de pors sent escoltada i validada i no jutjada. Es tracta de viure la maternitat acompanyada, viure en comunitat aquesta etapa i que no et sentis abandonada”, ha explicat Anabel Giráldez, psicòloga perinatal.

El projecte ofereix acompanyament en l’embaràs i el postpart, donant eines sobre criança, hàbits saludables, cura de la mare i el bebè o corresponsabilitat en l’educació. I després, les famílies, poden continuar el seu recorregut a l’espai familiar de l’entitat. Les trobades tenen lloc els dimarts i els dimecres de 10 a 12 hores. Cal trucar a l’entitat per demanar informació (934 03 69 97) i apuntar-se als tallers.

El projecte es tracta d’una prova pilot que l’entitat ha impulsat amb el finançament de The Human Safety Net, la fundació de Generali, i fins ara ha estat tot un èxit. Per això, des d’Itaca treballen per consolidar-lo i continuar fent-lo créixer. “No hi ha iniciatives com aquestes en contextos com Collblanc- la Torrassa ni un servei públic que es dediqui a aquest acompanyament. És un projecte que està funcionant molt bé”, ha apuntat Lídia González, subdirectora d’Itaca.

AMAM està preparat per assolir nous reptes i es treballa per exemple, un unes jornades en l’àmbit de ciutat dedicades a l’embaràs i a l’etapa 0-3. A més d’AMAM, Itaca també ofereix un Espai Familiar.