El projecte Fem Tàndem que dinamitza l’acadèmia de tecnologia Nubotica apropa la robòtica i la programació a un total de 600 alumnes de cinc centres de primària i secundària de L’Hospitalet. En concret, els instituts Europa i Torres i Bages i les escoles Busquets i Punset, Bernat Desclot i Joaquim Ruyra.

A través d’aquest projecte, l’alumnat es familiaritza amb la robòtica d’una manera lúdica i al mateix temps es treballen els aspectes matemàtics, científics i tecnològics del currículum escolar.

En aquest sentit, el gerent de Nubotica Academy, Javier Picornell, explica que “el projecte inclou una part de programació i una altra de construcció de robots a partir d’impressió 3D i tall làser. Els més petits comencen a programar amb símbols i de més grans ja treballen amb diversos llenguatges de programació”.

Els Fem Tàndem L’H són programes educatius de col·laboració entre els centres públics de la ciutat i diversos equipaments, institucions o entitats. L’objectiu és desenvolupar continguts especialitzats al voltant de les arts, la ciència, la comunicació o les tecnologies.

Per David Quirós, tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, “permet als infants aprendre divertint-se i jugant en un ambient diferent al que teníem nosaltres quan estudiàvem. És un model de descoberta del medi i del seu entorn amb les eines del segle XXI. La societat ha canviat, la tecnologia ens acompanya i hem d’aprofitar aquests recursos perquè l’aprenentatge sigui complet”.