Caminar és salut i si a més podem gaudir de L’Hospitalet molt millor. Ja s’ha fet la primera de les nou caminades que estan previstes fins al juny del 2024 amb l’inici a l’Hospital de Bellvitge, una activitat inclosa en la programació del Mes de la Salut Mental.

Cada mes es farà una ruta diferent en col·laboració amb diferents departaments com les que es fan conjuntament amb el Museu de L’Hospitalet. El programa Camina, fes Salut i coneix L’H combina caminades per la ciutat, d’entre 4 i 7 km amb una visita guiada a un edifici o espai singular de la ciutat. És una activitat sense caràcter competitiu que s’adapta sempre al grup que el conforma.

La intenció és que tothom conegui en primera persona els beneficis de caminar com una activitat física que millora l’estat de salut en persones que tenen malalties cròniques com ara obesitat, hipertensió, diabetis o cardiopaties i també per a persones sedentàries que poden sumar-se a altres grups de població.

En aquestes sortides s’ha d’utilitzar calçat i roba còmode, gorra o barret per protegir-se del sol, paraigua i impermeable si plou. S’ha de portar aigua per anar bevent durant la caminada i es pot portar bastó que dona seguretat.

En totes les jornades, els participants hauran d’arribar a les 9 del matí per fer el control d’assistència i rebre les explicacions adients. L’activitat començarà a les 9,30 hores i la durada total s’apropa a les dues hores. A quarts de dotze s’arribarà al mateix punt de sortida, llevat de dies especials.

Calendari de les Caminades

La segona caminada es farà, dimarts, 14 de novembre de 2023 en una ruta industrial Organitzada conjuntament amb el Museu de L’Hospitalet. La tercera caminada serà, dimarts, 12 de desembre de 2023 en un Especial de Nadal.

La quarta caminada, dimarts, 16 de gener de 2024 anirà al Parc de la Marquesa amb la col·laboració del Departament de Conservació del Verd Urbà i Biodiversitat. La cinquena caminada, dimarts, 13 de febrer de 2024, consistirà en una ruta de la Vila Vella organitzada conjuntament amb el Museu de L’Hospitalet.

La sisena caminada, dimarts, 12 de març de 2024 retrà homenatge a la dona amb una activitat inclosa en la programació d’actes del 8M a L’Hospitalet. La setena caminada es farà, dimarts, 16 d’abril de 2024 amb la ruta de la Biodiversitat i la col·laboració del Departament de Conservació del Verd Urbà i Biodiversitat.

La vuitena caminada, dimarts, 14 de maig de 2024 a l’Assemblea Local de la Creu Roja de L’Hospitalet i la novena i darrera caminada: dimarts, 11 de juny de 2024, amb la cloenda al Centre Cultural Bellvitge-Gornal.