Més de 2.000 alumnes de 20 centres educatius de la ciutat han participat aquest curs en projectes d’aprenentatge servei (ApS), que s’han desenvolupat amb la col•laboració de prop de 30 entitats. Docents, joves, serveis i entitats de la ciutat implicats en programes d’aprenentatge servei de L’Hospitalet han estat en la trobada de tancament de curs a la sala Salamandra.

La trobada anual vol reconèixer la implicació de tothom que hi participa en els programes. S’hi han presentat alguns dels 65 projectes que s’han fet durant el curs. També hi ha hagut música en directe amb Young Dream, integrat per alumnes de l’Institut Eduard Fontserè que participen el programa les Planes Rock.

El programa ApS que es desenvolupa des de 2007, és una metodologia didàctica que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitat o valors. Un programa que vol amb el suport dels centres educatius de L’Hospitalet, que puguin posar en marxa o consolidar projectes d’aprenentatge servei a la ciutat tot potenciant el treball en xarxa amb les entitats d’acció social i de lleure.

Es treballa juntament amb serveis i equipaments municipals per idear, construir i posar en marxa nous projectes ApS. El resultat són propostes innovadores i de qualitat, des del punt de vista educatiu i compromeses amb l’entorn social, cultural, mediambiental i sempre posant en valor el servei a la comunitat.