El politòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Marc Guinjoan, ha estat el convidat de l’Entrevista de l’Informatiu de TV de L’Hospitalet per fer una valoració dels resultats electorals del passat diumenge a Catalunya.

Pel que fa al guanyador de les eleccions, el socialista Salvador Illa ha afirmat que “no ho té fàcil perquè la matemàtica i la situació d’alguns partits fa difícil l’entesa però sí ho veig factible. L’independentisme no suma malgrat allò que digui Puigdemont que ha fet un salt endavant per continuar liderant el partit però el seu projecte no té cap possibilitat de sumar una majoria per arribar a la investidura”.

Guinjoan ha recordat que “Junts va formar part del govern durant un any i mig i van acabar molt malament amb ERC i en la campanya electoral s’ha vist les grans diferències que tenen. ERC té pocs incentius per fer president Puigdemont”.

Pel que fa a la possibilitat d’un nou tripartit, Marc Guinjoan, ha dit que “no veig a Esquerra massa disposada a repetir-lo perquè el seu espai polític està en entredit i crec que prefereixen fer una reflexió. Hi ha algunes alternatives, algunes amb molt poques possibilitats d’èxit però no cal descartar mai res en política”.

Respecte de l’ascens molt important del PP, Marc Guinjoan, ha explicat “com els vots de Ciutadans han anat a parar als populars i també amb vots nous de gent que no vol les polítiques de Sánchez ni estan d’acord amb l’amnistia. Allò que està clar és que o hi ha una fórmula creativa o tornarem a tenir eleccions a l’octubre.