El Procés Comunitari Intercultural de Collblanc-la Torrassa, una iniciativa que ha mirat d’afavorir la cohesió social en aquest districte de la zona Nord de la ciutat, ha complert 10 anys i les entitats i ciutadania implicades han renovat i enfortit la seva vocació de reforçar la convivència.

La festa del 10è aniversari s’ha fet aquest cap de setmana a la plaça del Mercat de Collblanc, amb tallers lúdics per a tots les edats, actuacions musicals i degustacions de tapes, entre d’altres activitats.

Què és?

El Procés Comunitari Intercultural de Collblanc-la Torrassa compta amb tres eixos: Educació, Salut i Comunicació Comunitària, que volen potenciar la implicació de la ciutadania en els afers dels barris. Una de les tècniques, Núria Martínez, ha assenyalat que “és tot un procés de democratització i de dret social en què és important que la ciutadania s’hi senti part”.

I ha afegit que “no es tracta tan sols que les administracions donin resposta a les necessitats, sinó que també és important que pugui ser la pròpia ciutadania la que doni resposta a allò que ens passa”.

El balanç de la primera dècada és força positiu: s’han consolidat la Taula de Salut Comunitària, la Xarxa de Criança i la Comissió de Joves i Emocions, entre d’altres espais. I en l’àmbit de la Comunicació Comunitària en destaquen els grups de veïns i veïnes “Som barri” i “Històries del barri”.

Enguany hi ha més ciutadania que mai als grups de treball. L’objectiu és continuar per aquest camí, ja que, segons que ha dit la tècnica Núria Martínez, “creiem que encara podem arribar-hi a més gent i enriquir molt més el Procés”.

El Procés Comunitari Intercultural l’integren diverses entitats, com l’Associació Educativa Itaca i la Coordinadora d’AMPA’s Endavant, entre d’altres, i professionals de diversos àmbits, de la sanitat a l’atenció social, i compta amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat i la Fundació ‘la Caixa’’.

Un Grup Motor de veïnes i veïns de Collblanc-la Torrassa vetlla per l’aplicació i el compliment dels projectes.