L’habitatge de lloguer a L’Hospitalet torna a registrar preus rècord. En el primer trimestre de l’any, llogar un pis a la ciutat costava de mitjana de 879,8 euros mensuals, 105,6 euros més que ara fa un any.

Uns lloguers que pràcticament no han parat de créixer. Si ens remuntem al 2019, ara fa cinc anys, el preu ha pujat un 28%, o cosa és el mateix, pràcticament 200 euros al mes.

Font: Incasòl. Generalitat de Catalunya

Ha estat en aquest últim any, però, quan els preus més s’han disparat, amb una pujada del 13,6% respecte al mateix període del 2023. Un increment que, segons el Sindicat de Llogateres de L’Hospitalet, a la pràctica és fins i tot major.

Per Vito García, membre de l’entitat, “una pujada del 13% ja és molt gran perquè les famílies la puguin afrontar, però és que la pujada real és més gran. Veiem com moltes vegades els propietaris no compleixen la llei i demanen unes entrades més altes o exigeixen que els llogaters es facin càrrec de reparacions que no els tocaria pagar. Al final, el preu per tenir un habitatge digne segueix incrementant-se”.

El preu del lloguer a L’H puja com el de Barcelona

L’increment de preus a L’Hospitalet és pràcticament igual al que es registra a Barcelona, i quasi duplica el de ciutats de l’entorn amb una població similar, com Terrassa o Badalona.

A L’Hospitalet, però, el preu del lloguer no arriba a la mitjana del Barcelonès i de la regió metropolitana, on ja se superen els mil euros mensuals.

Font: Incasòl. Generalitat de Catalunya


Unes dades que encara no reflecteixen l’efecte de la limitació del preu dels lloguers, que va entrar en vigor el mes de març. Des del Sindicat de Llogateres, però, alerten que posar topalls als preus no és suficient, i que cal també més control i sancions als propietaris que incompleixin la normativa.

Així, García explica que “els lloguers continuen augmentant encara que es posin límits, mentre que els sous de les famílies segueixen estancats. No hem de ser ingenus i pensar que màgicament els propietaris i les immobiliàries respectaran els topalls en el preu. Moltes vegades se salten la llei perquè no tenen cap sanció ni cap mena de represàlia”.

D’altra banda, a L’Hospitalet s’han signat 1.309 contractes de lloguer en el primer trimestre de l’any.

Encara que suposa una remuntada de prop d’un 5% respecte a la davallada del 2023, no arriba encara al nombre de contractes que eren habituals en els últims anys.

Font: Incasòl. Generalitat de Catalunya