El Consell de l’Esplai de L’Hospitalet aglutina a totes les entitats de lleure i acció social de la ciutat i són testimonis de com viuen i de l’entorn de molts joves i infants de la ciutat. El seu president, Felipe Campos, ha analitzat en l’espai L’Entrevista la situació d’aquests joves i infants.

Campos afirma que estan molt satisfets de com s’han desenvolupat les activitats de lleure aquest estiu, però a la vegada estan “molt preocupats perquè no han estat setmanes fàcils pels equips educatius i directius”.

Campos assenyala que després de la Covid, “hi ha situacions molt complicades entre la infància i la joventut de la ciutat, i que és precisament  a l’estiu quan afloren”.

Davant de l’inici d’un nou curs escolar, des de les entitats del lleure educatiu de la ciutat alerten que “cal fer front a un context determinat que s’emmarca en dades com la d’un 27% de població en situació de pobresa o la del 15% d’abandonament prematur dels estudis”.

Entre els reptes d’aquest nou curs, Campos assegura que cal “generar ecosistemes d’aprenentatge a peu de carrer. Tenim un curs per endavant on l’aliança entre el sector públic i el privat ha de ser vital per fer front a aquest context social”.