El president de Renfe, Raül Blanco, ha destacat que el 2024 serà un any de molta inversió i intensitat en la xarxa de rodalies catalanes. Així ho ha dit durant el col·loqui organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, on ha destacat que ja s’han posat en marxa més de 2.900 milions del Pla de Rodalies, del total de 4.600 previstos. Una inversió que millorarà la flota amb més de 406 nous trens.

Raül Blanco, ha assegurat que “el 2026 tindrem una de les flotes més modernes d’Europa i d’aquests 406 trens uns 100 d’ells vindran cap a Catalunya. Per tant significa renovar la flota de Rodalies amb trens d’alta capacitat, més accessibles, que donaran més capacitat i freqüència per als viatgers”.

Blanco s’ha referit al soterrament de les vies al seu pas per L’Hospitalet i ha assenyalat que “és una obra complexa i molt important per la transformació de L’Hospitalet i també per la mobilitat de l’àrea metropolitana”.

Segons Blanco, “és un projecte molt complex que s’ha d’analitzar no només en òptica local, que és importantissim per L’Hospitalet, sinó també en l’òptica de la mobilitat metropolitana de descongestió de Sants estació, etc…”

El president de Renfe no ha fet referència al traspàs de Rodalies a la Generalitat. Blanco si que ha volgut destacar els 1800 milions de l’impacte econòmic de RENFE en el teixit català i els més de 4500 llocs de feina generats per l’empresa pública.