El PP reclama al governs socialistes de L’Hospitalet i Barcelona que creïn amb urgència una comissió mixta per abordar els problemes d’incivisme i d’inseguretat que s’estarien produint a la plaça de la Solidaritat, de Collblanc, amb el llindar amb el barri de Sant Ramon, ja a Barcelona.

Càrrecs municipals del PP de L’Hospitalet i Barcelona han dit que els governs socialistes respectius han d’adoptar mesures urgents per reforçar la presència policial i evitar el neguit del veïnat.

El PP diu haver recollit testimonis del veïnat de la zona que parlarien “d’ús incívic de l’espai públic, de botellots, venda d’alcohol a menors d’edat i, fins i tot, s’estaria fent menudeig de drogues, sobretot a la nit”, segons la portaveu municipal poipular a L’Hospitalet, Sonia Esplugas.

A tall d’exemple, el PP assenyala que les jardineres, massa altes, es farien servir com a barra de bar.

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha indicat que “cal exigir a la Generalitat que garanteixi més patrulles de mossos d’esquadra, tant si és L’Hospitalet com Barcelona, i que hi hagi un equip de coordinació de les policies locals respectives”.

Sirera ha afegit que el veïnat necessita “solucions als problemes, no pas administracions que es passin la pilota”.

El regidor del PP al districte de Les Corts, Xavier Cañigueral, ha concretat que “exigirem un pla de seguretat i civisme específic en un termini de tres mesos”.

Entre d’altres mesures per reforçar la seguretat a la plaça de la Solidaritat, el PP plantejarà campanyes de promoció del civisme i contra el consum d’alcohol i contra el tràfic i consum de drogues, així com inspeccions i sancions als comerços que venguin alcohol a menors d’edat o fora de l’horari establert.