El Partit Popular presenta una moció al Ple Municipal del mes de febrer per demanar que les famílies vulnerables puguin fer ús de les targetes moneder. Aquest recurs, que permet comprar aliments, va deixar de funcionar el mes passat pel canvi del model de gestió per part del Govern espanyol.

Per això els populars demanen a l’Ajuntament que asseguri la dispensació i recàrrega de les targetes. En aquest sentit proposen la creació d’un pla de seguiment i prevenció perquè els ajuts no tornin a quedar sense fons.

Sonia Esplugas, la portaveu del grup municipal del PP, explica “des dels serveis socials ens diuen que intentaran solucionar la problemàtica aquest mes de febrer, però el que volem és que a partir d’ara l’Ajuntament creï un pla de seguiment d’aquest servei a les famílies vulnerables.

El PP també presenta una moció conjunta amb VOX que insta l’Ajuntament a donar suport a les famílies dels dos Guàrdia Civils morts al port de Barbate en l’envestida d’una narcollanxa.

Així, Esplugas lamenta que “inexplicablement l’Ajuntament no va fer cap minut de silenci com a mostra de condol, malgrat que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies havia fet la petició.

Entre d’altres propostes, els populars també demanen que s’ampliï l’horari de l’Oficina Jove de L’Hospitalet i s’habilitin nous espais d’oci juvenil a la ciutat.

Un altra de les mocions reivindica que el ple deixi sense efecte la delegació a la comissió delegada de les competències relacionades amb l’aprovació i modificació d’ordenances i reglaments municipals o la determinació de formes de gestió de serveis.

A més, presenten dues altres mocions conjuntes. Una amb els grups d’ERC+EUiA i L’Hospitalet En Comú-Podem per a la reobertura de Ràdio L’Hospitalet.

L’altra, que compta amb totes les forces amb representació al ple a excepció de VOX, és un text de suport al manifest del Dia Internacional de la Dona, el proper 8 de març.