El Partit Popular exigeix al govern municipal que es dugui a terme de manera urgent la rehabilitació de les cases del Passatge de Pons. La portaveu Sonia Esplugas, ha recordat que l’Ajuntament va anunciar l’inici dels tràmits per comprar aquestes cases l’any 2016 per convertir-los en set habitatges d’ús social destinats a persones amb mobilitat reduïda i persones grans. “A més, l’any 2022 van tornar a anunciar que era imminent l’inici de les obres per rehabilitar aquests habitatges”, ha apuntat Esplugas.

Des del PP que consideren que el fet que hagin passat 8 anys és una mostra de la deixadesa del govern municipal “i més en un i més en un barri on fa falta l’habitatge”, ha afirmat la portaveu. Esplugas també ha afegit que també “és una mostra de la deixadesa del govern municipal entorn del patrimoni, ja que aquest edifici està dins el catàleg d’edifici protegits, el PEPPA”.

Per això els populars exigeixen que “el govern de la ciutat, de manera urgent, dugui a terme aquesta rehabilitació per poder donar resposta habitacional a la gent gran, perquè es recuperi el patrimoni de la ciutat i perquè s’ampliï el parc d’habitatge municipal que es precari”, ha conclòs Esplugas.

Segons fonts municipals, l’any 2021 l’Ajuntament va encarregar el projecte de reforma de les cases del passatge Pons a l’AMB. Actualment, el projecte executiu ha finalitzat i està en fase d’auditoria. Les obres estan previstes que comencin al març del 2025.