El PP presentarà dues mocions en el ple municipal d’aquest mes de març, que abordaran la situació de la Guàrdia Urbana, la policia local, i el procés de selecció per escollir un nova superintendència, i plantejaran accedir ja sense cita prèvia als serveis municipals que encara mantenen aquesta mesura.

La regidora Sonia Esplugas considera que la prioritat del govern local hauria de ser dotar de més efectius la policia local i atendre les reclamacions professionals i de més mitjans que planteja la plantilla, en comptes d’iniciar un procés per escollir un màxim responsable operatiu., questió que considera, bàsicament, de contingut polític.

A més, el grup del PP reclama que la plaça de superintendència que ha convocat l’Ajuntament quedi en suspens a l’espera que la justícia dictamini si la convocatòria s’ha fet de forma correcta. Sonia Esplugas ha manifestat que “atenent a les necessitats del cos de la policia local, amb manca d’efectius i de material, aquesta convocatòria està fora de lloc i, per tant, apel·lem al seny de l’equip de govern“.

D’altra banda, el PP també demanarà el suport del Ple perquè ja no calgui cita prèvia per fer tràmits en instàncies municipals i tornar a la situació prèvia a l’inici de la pandèmia de la Covid-19.

Sonia Esplugas ha indicat que, passat l’estat d’emergència i estant la pandèmia controlada des del punt de vista sanitària, caldria poder anar a qualsevol instància municipal sense cita prèvia obligatòria; cosa que segons la regidora popular, “seria molt útil per al col•lectiu de gent gran“.