El PP presentarà una moció en el proper Ple Municipal, on reclamen una actualització urgent del Reglament de Mercats. Segons la portaveu del grup municipal del PP, Sonia Esplugas, “aquest reglament porta 16 anys sense revisió, així com la presentació d’un pla estratègic, consensuat amb comerciants i paradistes, que revitalitzi aquesta activitat econòmica i eviti que desapareguin molts d’ells”.

Esplugas ha assegurat que “els mercats han estat durant dècades un element de cohesió dels barris i el cor del comerç de proximitat, i en l’actualitat és tot el contrari”. Segons els populars,m el 32% de les parades interiors dels mercats municipals estan tancades, i gairebé la mateixa xifra en el cas de les exteriors.

Des del PP sol·liciten que s’actualitzi el reglament municipal relatiu als mercats i fer un pla estratègic per dinamitzar aquest sector. Sonia Esplugas ha assegurat que “ens neguem a conviure amb la realitat actual, volem que es facin coses, volem que es dinamitzin els mercats i per tant el primer que s’ha de fer es replantejar i actualitzar el reglament municipal relatiu aquest tipus de comerç. Nosaltres hem presentat mocions en aquest sentit però mai s’ha fet res al respecte”.

En una segona moció, els populars insten al govern municipal a millorar la seguretat de l’edifici Migdia, on conviuen diverses dependències municipals, així com la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Sonia Esplugas ha assenyalat que “volem que es facin obres al vestíbul per reforçar la seguretat de l’edifici. Perquè no oblidem que hi ha molts ciutadans que tenen accés a aquest equipament per realitzar diferents gestions municipals, i recordem que hi ha l’armer que representa un perill, no només per els ciutadans sinó també per els propis policies”.

El PP presenta una moció conjunta amb ERC, on demanen recuperar el servei de menjador en els casals de la gent gran. Aquest servei es va anul·lar durant la pandèmia però no s’ha tornat a restablir a la ciutat.  

Sonia Esplugas, ha destacat que “és una alternativa que s’ha de recuperar immediatament, pensem que és una necessitat per a les famílies i les persones grans que tenen accés. No només és un servei que es dona als nostres avis per tenir una alimentació equilibrada, també és una eina de socialització per a les persones grans que es troben soles i poden així compatir espai i vivències amb altres companys de menjador”.