El PP presenta una moció en el proper Ple municipal en què insta l’Ajuntament a reconèixer i valorar positivament l’aprovació per part del Senat de la llei antiokupació i el seu tràmit en el Congrés.

Sonia Esplugas, portaveu del grup municipal popular, ha demanat el suport del govern municipal en les reformes legals que facilitin el desallotjament ràpid dels okupes i l’enduriment de les penes contra els que promoguin o es beneficiïn de l’okupació il·legal.

Esplugas ha dit que “el PP és contundent a l’hora de lluitar contra l’okupació. Considerem que el primer pas ha estat l’aprovació en el Senat d’aquesta proposta de llei que ara es troba en tràmit en el Congrés. Per tant nosaltres demanem el suport explícit del Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet per donar suport a aquesta llei i poder solucionar el problema de l’okupació que afecta a molts veïns i veïnes de la ciutat”

Moció per reclamar un major compromís de la Generalitat amb L’H

En una segona moció els populars reclamen un major compromís amb L’Hospitalet del Govern que surti de les urnes el 12 de maig. Esplugas ha assenyalat que “s’han d’incrementar les partides destinades a millorar l’educació, la sanitat, l’habitatge social, i la seguretat a la ciutat”.

Moció per l’enriquiment lingüístic de la ciutat

Els populars presenten una tercera moció en què insten al proper Govern de la Generalitat a assegurar el correcte ensenyament i utilització del català i el castellà a les escoles de L’Hospitalet. Sonia Esplugas, ha explicat que “L’Hospitalet és una ciutat bilingüe i per tant demanem que l’Ajuntament s’impliqui més en el bilingüisme des de les àrees de cultura i educació. També que es compleixin les sentències del 25% d’escolarització en castellà a la ciutat”.

Moció per sol·licitar la instal·lació d’urinaris públics a diferents punts de L’H

Sonia Esplugas, ha explicat que “són molts els veïns i veïnes de totes les edats que ens han demanat la instal·lació d’urinaris públics en els punts més concorreguts de la ciutat per si tenen la necessitat d’anar al servei, tinguin la possibilitat d’anar a un bany públic.”

El PP presenta dues mocions més en aquest cas de manera conjunta amb ERC+EUiA i L’H En Comú Podem, en la primera demanen la remodelació de les parades externes del mercat de Collblanc, i  en la segona sol·liciten la municipalització de les escoles bressol Estel Blau, Garabatos, Gua-Gua, Gova Fortuny i Patufet