El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, ha visitat aquest divendres, acompanyat de la portaveu del partit a la ciutat, Sonia Esplugas, una escola concertada del barri del Gornal.

Santi Rodríguez ha defensat la llibertat educativa i ha destacat la importància dels centres concertats. El secretari general ha assegurat que “des de la Generalitat en els darrers anys hi hagut un atac continuat a l’escola concertada i una certa voluntat de reduir el pes d’aquests centres en el model educatiu. Nosaltres estem en desacord amb això, creiem que l’escola concertada té un paper important, en primer lloc perquè reforça el sistema públic educatiu i en segon lloc perquè facilita encara més la llibertat d’elecció dels pares que és un element extraordinàriament important alhora de definir el model educatiu”.

Santi Rodríguez s’ha referit a la decisió del president del govern que està pensant en deixar el seu càrrec

Els populars veuen amb perplexitat aquesta decisió. Segons el secretari general del PP a Catalunya, “aquesta decisió malauradament ha tingut un reso internacional. L’actual president del govern ha decidit agafar cinc dies per rumiar que fer amb el seu futur. No és cap sorpresa venint de Pedro Sánchez, des de que ell està al govern tenim sorpreses contínuament”.

Segons Rodríguez, “estem convençuts que el que pretén amb això és tapar la situació jurídica amb la què es troba la seva dona i centrar el focus cap a ell. Creiem que amb aquesta decisió ha fet tot el contrari i ha posat encara més de relleu que la seva dona es troba en una situació complicada, i tot això l’utilitzarà per victimitzar-se. Un lideratge que creiem que és bastant incompatible amb el que és un sistema democràtic”.