El Procés Comunitari Intercultural de Collblanc – la Torrassa ha celebrat una trobada amb tots els agents implicats, entitats, serveis, professionals i ciutadania per tancar el curs, posar en valor la feina feta i reflexionar sobre els reptes de futur. La salut, l’educació i la comunicació en són les línies principals.

Ja fa gairebé 10 anys que va arrencar el Procés Comunitari Intercultural de Collblanc-la Torrassa amb l’objectiu de fomentar la cohesió social i la convivència al barri. Des de llavors, han estat moltes accions i iniciatives que s’han posat en marxa i que han estat possibles gràcies a la xarxa de treball conjunt entre entitats, ciutadania i administracions.

“Necessitem un barri compartit, necessitem un barri que pugui cocrear des d’aquesta governança col•lectiva. Ara el què necessitem són respostes, respostes que fem de la mà de tots i totes i també des d’aquesta visió pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i la Generalitat”, ha explicat Felipe Campos, director general de l’Associació Educativa Itaca.

I això s’està fent des de tres línies de treball l’educació, la salut i la comunicació. El procés comunitari ha creat espais com la Xarxa de Criança i Educació 0-12 de suport a les famílies amb accions com els tallers de criança, la Taula de Salut Comunitària, que per exemple, ha impulsat recentment una radiografia de l’estat emocional dels joves del barri o la Comissió de Comunicació, que ha posat en marxa propostes com les sàvies i savis que parlen de la seva experiència al barri i la que comparteixen amb els qui hi acaben d’arribar. Accions i iniciatives que es fan amb el barri i des del barri i que permeten crear xarxa entre entitats i veïnat.

El cap d’àrea del Procés comunitari Intercultural de Collblanc la Torrassa, José Donate, ha dit a l’Entrevista de l’Informatiu que “valorem la força que té la comunitat d’aquests barris. Molts reptes que s’han superat i sempre amb la gent que ha estat a l’alçada amb aliances que han de continuar. Hem fet una trobada que vol facilitar un espai de participació per a tohom amb ciutadans, entitats, escoles, casal, serveis sanitaris, veïns i administració pública”.

Donate ha afegit que “un dels reptes del darrer any era donar més veu al ciutadà. Hem retut homenatge als avis dels barris en un projecte que ens ha portat a una exposició anomenada “Collblanc la Torrassa, d’ahir i d’avui” que parla dels records de les persones que viscut al barri i dels que arriben ara. Actualment tenim un grup de 10 joves que lideren un projecte que es durà a teme ara al juliol i que va enfocat als joves”.

I amb la feina feta d’aquest curs, el procés comunitari continuarà treballant i sumant esforços per afavorir la convivència i la cohesió a Collblanc-la Torrassa. (Veure l’Entrevista de l’Informatiu).