El proper 12 de maig Catalunya vota per constituir un nou Parlament després que Pere Aragonès decidís avançar les eleccions. A l’Entrevista de l’Informatiu el politòleg de la UPF Toni Rodón ha analitzat el mapa polític que pot haver a casa nostra després de les eleccions.

“No pensava que el president Aragonès convoqués eleccions, fins i tot, als qui ens agrada la política no ens esperàvem l’avançament electoral. És veritat que en el darrer moment es veia que les negociacions anaven descarrilant i no arribaven a bon port i ja s’intuïa que la cosa podria anar per aquí”, ha dit Rodón.

El politòleg de la UPF té clar que “els qui convoquen eleccions sempre és perquè esperen que el resultat sigui molt millor que si aguantessin la legislatura i entenc que Aragonès anava per aquí. Pel que fa a Junts era clar que apostarien per Carles Puigdemont com a candidat perquè és l’actiu més gran que tenen i així ho diuen les enquestes”.

Pel que fa al PSC, Rodón ha explicat que “és difícil saber com els hi hagués anat el febrer del 2025 i sembla que els hi ha agafat una mica a contrapeu i no s’ho esperaven. Només cal veure Sánchez que ha posposat l’aprovació dels pressupostos per aquest any i això pot afectar al votant del PSC”.

I pel que fa a PP i Ciutadans, Toni Rodón té clar que “els populars pujaran força com indiquen les enquestes i el no acord amb Ciutadans pot fer que rebin vots de persones que potser haguessin votat VOX en cas d’una entesa amb Ciutadans”.