Eddie Felson, protagonista principal de la pel·licula ‘El Buscavidas’ interpretat per Paul Newman és el fil conductor del darrer llibre del poeta hospitalenc Sandro Luna.

Aquest personatge icònic del cinema americà és el prototip de perdedor que reneix davant les adversitats. Aquest esperit de lluita i de tornar aixecar-se es pot veure en molts dels poemes de ‘La noche que a Eddie Felson le rompieron los dedos’, el llibre premiat del poeta hospitalenc.

Sandro Luna ha explicat que “quan li trenquen els dits a Eddie Felson va ser un punt d’inflexió en la seva carrera. Era un home amb talent i amb caràcter però va haver de patir una desgràcia per renéixer i recobrar la dignitat. Però, sobretot, el més important, el que mou tots els poemes del meu llibre és l’amor i la capacitat de desaparèixer per un mateix i renéixer per als altres”.

Una malaltia va ser el punt d’inflexió per el poeta a l’hora de la creació d’aquest llibre que mostra moments íntims que es transformen alhora en dolor i bellesa. “Recordo estar a l’hospital anotant les idees que tenia. El llibre ens mostra que Eddie Felson podem ser tots en moments difícils quan has de superar adversitats, de lluitar contra nosaltres mateixos  perquè som un huracà d’emocions”, explica.

‘La noche que a Eddie Felson le rompieron los dedos’, ha esta guardonat amb el VII Premi Jorge Manrique de poesia, de la Diputació de Palència. Un premi que el poeta Sandro Luna, ha rebut amb il·lusió i que, segons ha dit, l’empeny a treballar amb la mateixa línia en un altre llibre amb els poemes que encara continuen al calaix.

L’hospitalenc Sandro Luna és professor d’institut de llengua i literatura castellana i filosofia. Ha publicat diversos llibres de poesia com ‘Fuego de San Telmo’ i ‘El monstruo de las galletas’.