El Ple del Consell de l’ Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat el vistiplau inicial a l’informe redactat per aquesta entitat sobre el Pla Director Urbanístic (PDU) BiopolGranvia de L’Hospitalet. Aquest tràmit permet que el projecte tiri endavant.

L’aprovació ha esta possible pels vots a favor de tres dels quatre membres del govern metropolità, és a dir PSC, Junts i ERC, ja que finalment els Comuns s’han desmarcat i s’han abstingut segons ha  assegurat Ascesión Ratia, portaveu d’aquesta formació al ple metropolità,  “perquè tot i que s’han fet millores respectes a la conservació de Cal Trabal, l’informe no analitza prou els impactes ambientals”.

El PDU Biopol-Granvia és la reforma urbana mes ambiciosa de L’Hospitalet, ja que afecta a un 8% del seu territori  amb una inversió d’uns 229 milions de euros.

Després d’aquest pas, caldrà l’aprovació de varies administracions i la Declaració i Ambiental que depèn del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat i que és necessari per a la seva aprovació.