Les activitats d’estiu a la Florida i les Planes, dins el Pla Integral municipal, ja estan en marxa, en diferents punts dels barris com la plaça de Granada, la plaça de la Llibertat i durant la festa major del barri, que se celebra aquesta setmana.

Lluís Esteve, coordinador dels Plans Integrals municipals, ha manifestat en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, que pel que fa a aquest estiu “bàsicament les novetats son que posem molt l’accent a les activitats a la plaça Granada i dins la festa major, i també a atendre molt els espais de formació per a les persones que acaben d’arribar a la nostra ciutat, tant en la modalitat de joves, com els d’adults, amb un munt d’activitats a través de les entitats del barri”.

Aquest dimarts, 9 de juliol, com activitat destacada, es farà un mural a la plaça de la Llibertat a càrrec de Contorno Urbano per dinamitzar la zona: “Allà desenvoluparem tot d’activitats de convivència i artístiques i al setembre Contorno urbano instal·larà un mòdul fixe a la plaça, fent una programació diària amb infants i joves, per dinamitzar la plaça i ens ajudin a millorar la convivència” ha assenyalat Esteve.

Un altre dels projectes del Pla Integral és l’Escola de Vida i l’Aula d’acollida de Cultura 13. Per a Lluís Esteve “molts alumnes estan aquests dies aprenent l’idioma per tenir més eines de cara a la feina, i després l’aula d’acollida, amb 150 joves de l’Institut Fontseré, que necessiten eines lingüístiques i eines d’incorporació a la vida social del seu barri”.

Sobre el punt TIC que situat al barri de les Planes, al centre Ana Díaz Rico, Lluís Esteve ha indicat que cada any doblen atencions, “és una proposta que va sorgir en un moment donat per donar sortida a joves que no estudiaven ni treballaven i ha estat un èxit. Els joves estan retornant al sistema educatiu i han passat a ser els herois del barri ajudant a la gent gran i no tan gran a fer tots els tràmits digitals”.