El Pessics de Ciència és un del cicles més consolidats del panorama cultural de la ciutat. Fa uns mesos que el seu impulsor Ferran Farré, i també director del Centre cultural de Sant Josep, es va jubilar i el seu lloc l’ha ocupat , Albert Cazalilla. En parlem a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu.

Albert Cazalilla és el nou director del Centre Cultural Sant Josep i afirma “em fa molta il•lusió encetar aquesta etapa , la tasca que tinc per endavant em motiva molt, sobretot tenint a Ferran Farré com un dels referents més importants dins del món de la cultura. Afegeix “la meva intenció és seguir les línies de treballs dels centres culturals i potenciar les dinàmiques que ja hi ha obertes”.

Precisament, una d’elles és el cicle Pessics de ciència que aquest dimecres enceta el cicle Nobels, on, explica Cazalilla, es “vol donar a conèixer els descobriments premiats als Premis Nobel de 2022, sobretot de física, química i medecina”.

Aquest cicle de conferencia inclou:

  • 1 de febrer: Antonio Acín (Institut de Ciències Fotòniques)
  • 22 de febrer: Ramon Alibés (Facultat de Ciències UAB)
  • 29 de març: Cristina Santos (Unitat d’Antropologia Biològica de la UAB)

No cal inscripció prèvia.

A més, el pròxim 9 de febrer s’inaugura una exposició d’il•lustracions que es titula “Jordi Sabaté i Pi, el naturalista”, on es podrà veure “tot un seguit d’il•lustracions del naturalista i primatòleg que va estar a Quinea Equatorial, i va descobrir a Floquet de neu”.

Finalment, per aquest trimestre també està previst tornar a organitza el cicle SLHAM de Dones científiques i la Setmana del Cervell.