El personal tècnic sanitari de l’ICS ha encetat una vaga indefinida per reclamar millores salarials i professionals i per mostrar el seu desacord frontal amb el III Acord signat per la conselleria de Salut i els sindicats majoritaris. I ho han fet amb una concentració a l’Hospital de Bellvitge i un tall de trànsit a la Granvia.

El Sindicat de Tècnics Sanitaris ja havia convocat anteriorment tres dies de vaga, però ara han decidit apujar el nivell de la protesta i passar a la vaga indefinida, com fan les infermeres des de fa setmanes

En concret, es tracta dels treballadors dels serveis de radiologia, laboratori, radioteràpia, anatomia patològica i cures d’infermeria i asseguren que no pretenen “el mateix” que un metge o una infermera, però sí reclamen que l’increment de sou sigui proporcional en totes les categories professionals del sistema públic català de salut.

Cristian Monclús, secretari autonòmic del sindicat de tècnics d’infermeria de Catalunya, assegura que “dels 320 milions d’euros d’aquest III Acord entre la conselleria i els sindicats majoritaris, el 84% ha anat destinat a metges i infermers i a nosaltres només ens ha arribat el 0.18%. És una vergonya que ens menyspreen  i no ens han donat una altra alternativa que no sigui la de sortir al carrer per reivindicar el que és nostre”.

Els sindicats del personal tècnic sanitari recorden que la feina d’aquest col·lectiu és igualment imprescindible per garantir una bona qualitat assistencial de la ciutadania i anuncien que aquesta setmana incrementaran la intensitat de les protestes. “La nostra feina és cabdal i tenim capacitat per aturar l’activitat d’un hospital”, ha dit Cristian Monclús.

Aquest dimecres hi haurà una nova concentració de protesta a l’Hospital Can Ruti, de Barcelona, i dijous hi ha convocada una marxa de protesta des de l’ICS fins a la seu d’Esquerra Republicana, partit que té la responsabilitat de la conselleria de Salut.