L’Ajuntament té previst establir amb ADIF, l’administrador d’infraestructures ferroviàries, un acord premilinar per ampliar, finalment, el pas entre l’avinguda Josep Tarradellas i la Carretera d’Esplugues i el parc de Can Buxeras, un punt crític pel que fa a la seguretat i la mobilitat. Les associacions de veïns i veïnes de Can Serra i Sanfeliu han recordat que és una actuació que ja porta anys d’endarreriment i han reclamat garanties perquè ara sí es concreti el projecte.

Pedro Moreno Arrebola, veí de la zona, ha qualificat aquest pas sota les vies de Renfe de “porqueria i de punt molt perillós sobretot quan passa l’autobús”. I una altra veïna, Carmen Flores Sánchez, s’ha queixat que “hi ha qui diu que és cosa de l’Ajuntament, altres que de la RENFE. I el cas que no s’hi posen d’acord i al veïnat ningú no ens fa ni cas”. I en la mateixa línia, Adrián Carrasco, ha explicat que “passo sovint per aquí i és cert que el pas és molt estret i trobo que és un perill”.

Les entitats veïnals de Can Serra i Sanfeliu recorden que l’última vegada que es va anunciar un compromís ferm per solucionar aquest problema va ser l’any 2019 i encara no s’ha resolt. Reclamen que les administracions atenguin aquesta històrica reivindicació veïnal i no es passin la pilota.

Gregorio Martínez Cruz, tresorer de l’Associació de Veïns de Can Serra, creu que “el tràfic de tres no hauria de ser excusa perquè a d’altres punts de la ciutat s’hi han trobat solucions”. I ha lamentat que l’Ajuntament “ho hagi tingut força perquè aquest Govern i els anteriors hagin solucionat el problema”.

També recorden que la infraestructura és molt antiga i que alguns camions sovint queden encastats.

Igualment, demanen que es reforci el manteniment del pas de l’estació de RENFE de la rambla Just Oliveras cap a Can Serra i Sanfeliu. I, sobretot, “que tingui il•luminació perquè la gent se sent molt insegura”, ha indicat Juan Galán Hernández, vicepresidenta de l’Associació de Veïns de Can Serra.

També demanen que l’ascensor per accedir a la rampa de l’estació disposi d’algun sistema de ventilació, així com mesures per reduir el soroll dels trens.

I encara en l’àmbit de la mobilitat quotidiana, recorden que l’Ajuntament encara ha de tornar a adjudicar les obres de l’ascensor d’accés al parc de Can Buxeras a la Riera del Canyet, un equipament que consideren essencial per al veïnat d’un barri amb carrers molt empinats com Sanfeliu.

Accident ferroviari l’octubre de 1992

Un dels accidents més sonats que recorden les cròniques locals en aquest pas sota les vies es va produir l’octubre de 1992 quan un tren va descarrilar i es va precipitar a través del pont fins a tocar la carretera d’Esplugues. El pas va romandre tancat durant temps fins que no es va refer el pont.