El Partit Popular de L’Hospitalet presentarà tres mocions al proper ple municipal, totes elles amb l’objectiu de millorar la seguretat ciutadana.

La primera moció se centra en la recuperació de les patrulles de proximitat de la Guàrdia Urbana com a mesura per reduir la percepció d’inseguretat tant de veïns com de comerciants. Segons la portaveu del grup municipal, Sonia Esplugas, el partit ha rebut moltes queixes de ciutadans que associen l’augment de la delinqüència a la manca de patrulles a peu de carrer”.

A més, Sonia Esplugas ha destacat la importància d’aquestes patrulles pel coneixement real que tenien de les problemàtiques de cada barri i generaven un “efectes disuasori”.

La segona moció per part del Partit Popular és per demanar a l’equip de govern que es reuneixi amb l’Ajuntament de Barcelona per traçar un Pla de Seguretat que posi fi a l’incivisme i el consum d’alochol a la Plaça de la Solidaritat (a prop de l’estació de metro de Collblanc).

Plaça de la Solidaritat al barri de Collblanc

Segons el PP de L’Hospitalet fa més de 4 anys que els veïns de Collblanc–La Torrassa denuncien aquests fets que els afecta en el seu descans. Reivindiquen, a més, que es controli la venda d’alcohol als establiments de la zona i que s’estudiï una romedelació de la plaça per impedir la concentració de tanta gent.

Per últim, la tercera moció del Partit Popular demana que Protecció Civil reprengui les reunions periòdiques amb la Junta de Seguretat local per tal de millorar la coordinació i efectivitat del servei. Recorden que la Comissió municipal de Protecció Civil fa 7 anys que es van reunir per última vegada.