El solar a tocar de l’hospital Duran i Reynals i del Tanatori de la Granvia, que des de fa anys funciona com aparcament de camions, continua a l’espera d’una solució definitiva. El 31 de desembre era la data límit perquè aquest pàrquing de camions, que no té permís ni llicència i el solar del qual està inclòs en el planejament urbanístic PDU Biopol, aturés la seva activitat. L’Ajuntament havia aprovat una moratòria que ja hauria quedat exhaurit.

Mentrestant, els camions continuen entrant i sortint del solar i els professionals volen una alternativa. Demanen a l’Ajuntament de L’Hospitalet poder quedar-s’hi al solar mentre el projecte del PDU-Biopol no es comenci a desplegar de forma efectiva i que el Consistori els ofereixi un altre solar a la ciutat o faci gestions institucionals per trobar-ne un altre a ciutats properes.

Juan Jiménez, un dels 150 camioners afectats, ha assenyalat que “l’únic que demanem és la reubicació, perquè sinó, on aparcarem els camions grossos? Nosaltres paguem un lloguer i prou. Però els que gestionen l’aparcament han demanat que els hi facilitin un altre espai perquè si no és així, on dormiran tots aquests camions?”.

“No més blocs” vol que el pàrquing tanqui

Des de la plataforma veïnal No Més Blocs, celebren que el pàrquing de camions tanqui perquè creuen que aquesta activitat comporta una important degradació de la zona. Igualment, reclamen que el solar sigui zona verda, tal com s’havia projectat, i que no s’hi facin grans edificis.

Cristóbal Jaume, membre de No Més Blocs, ha declarat que “l’Ajuntament admet que aquí s’hi aboquen residus i caldria acabar amb aquesta activitat i reordenar el terreny. I caldria. sobre tot, la creació d’un parc”.

Després que el PDU-Biopol fos aprovat inicialment al setembre per l’AMB, No Més Blocs ha posat en marxa una campanya de micro mecenatge per presentar un recurs judicial per mirar d’aturar aquest projecte que consideren que malmet l’aqüífer del riu i fomenta l’especulació urbanística.