La Comissió d’Ensenyament del Parlament ha aprovat instar al Govern de la Generalitat a que construeixi nous mòduls a l’escola Paco Candel. La iniciativa, presentada per ICV-EUiA, respon a una moció aprovada pel Ple municipal el passat mes de maig.

L’escola Paco Candel, a Santa Eulàlia, és una de les darreres escoles creades a L’Hospitalet. Cada any guanya 50 nous alumnes (dues línies). Aquest curs també ha guanyat aquest nombre d’alumnes però no s’han construït nous mòduls per acollir-los.

L’AMPA i l’Ajuntament van constatar la necessitat dels nous mòduls, però la Generalitat es va negar i va proposar que l’espai de biblioteca i psicomotricitat es dediqués a aules. L’Ajuntament ha ofert espais pròxims a l’escola per poder fer l’activitat de psicomotricitat.

La petició es va transformar en una moció al Ple, recolzada per tots el grups amb excepció de CiU. Ara ha arribat al Parlament de la mà d’ICV-EUiA, i la Comissió d’Ensenyament ha aprovat, per unanimitat, demanar al Govern que construeixi nous mòduls per al pròxim curs.

La Comissió d’Ensenyament també va aprovar instar al Govern de la Generalitat a obrir una nova línia a l’escola Frederic Mistral. CiU va ser l’únic grup que va votar en contra.

El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, va defensar que l’objectiu de la reobertura de la línia de P3 a l’escola Mistral és “donar resposta a la demanda per part de la ciutadania de places escolars en centre públics a la zona de Santa Eulàlia, i no haver de derivar les famílies a la privada ni ampliar la ràtio dels grups de P3 de la resta d’escoles de la zona com ha fet el Govern de CiU”.

Durant la preinscripció, el Departament d’Ensenyament, en contra de l’opinió de l’Ajuntament, va oferir 225 places de P3 públiques al barri de Santa Eulàlia, retallant-ne 50 respecte el curs 2012-13. La demanda, però, va ser de 275 places, el que va permetre recuperar un dels grups suprimits a l’escola Paco Candel però no el de l’escola Frederic Mistral.