La renovació i millora dels vehicles és imprescindible perquè els bombers disposin de mitjans òptims que assegurin la millor resposta possible per fer front a les emergències. La nova autoescala del parc de Bombers de L’Hospitalet compleix tots aquests requisits. Es tracta del primer nou vehicle en arribar i que millora les prestacions de l’anterior. Permet una alçada màxima de rescat de 32 metres, carregar fins 500 quilos, i també disposa de més dispositius electrònics de seguretat, com ara càmeres òptiques i tèrmiques.

Altres millores que incorpora el nou vehicle són els detectors de camp electromagnètics per evitar el contacte amb cables elèctrics i la incorporació d’un matalàs de salts que permet esmorteir caigudes de persones des de 16 metres.

En els pròxims mesos s’aniran renovant la resta de vehicles del parc de bombers. Els nous vehicles ajudaran a l’extinció d’incendis i a l’obertura de vivendes. Unes millores però, que també estan condicionades al civisme de la ciutadania. I és que moltes vegades els Bombers no poden accedir al lloc d’emergència per culpa dels cotxes mal aparcats.

L’autoescala arriba a una alçada de 32 metres i permet carregar fins a 500 quilos

Dani Marzo, del parc de Bombers de L’Hospitalet, apunta a que “és important que les persones del municipi aparquin bé, que no ho facin on no es pot fer. Si ho fan malament ens trobem amb impediments per accedir, ja que no és fàcil fer un gir de 90 graus amb un vehicles de bombers”.