L’equip femení del Centre d’Esports L’Hospitalet és un altre en comparació a la temporada passada. El nou cos tècnic liderat per Álex Ciprés, i l’arribada d’un grup important de noves jugadores, està generant molta il·lusió a dins i fora i del vestidor.

Sembla que l’Hospi ha trobat l’estabilitat que tant li va faltar la temporada passada, quan fins a tres entrenadors van passar per la banqueta. Enguany l’equip ha començat força bé i s’ha marcat  com a objectiu pujar a lliga Preferent quedant en segona posició, ja que la primera plaça sembla destinada al totpoderós Barça C.

La tercera capitana del Centre d’Esports L’Hospitalet, Raquel Ciprés, ha indicat que “l’objectiu és quedar entre les cinc primeres, però hem d’anar pas a pas. És cert que el Barça C és superior a tothom en tots els aspectes. Però volem lluitar per quedar segones i ascendir a categoria Preferent”.

Equiparació amb el primer equip masculí

L’aposta del club riberenc per tractar igual al primer equip masculí que al femení ha ajudat sens dubte a generar bon ambient. Aquesta temporada les jugadores tenen vestidor propi i viatgen en l’autocar oficial, entre d’altres mesures que s’aniran incorporant.

El responsable tècnic del primer equip femení, Christian Gutiérrez, explica que “estem treballant per equiparar les línies masculines i femenines. Aquesta temporada hem fet força canvis, com ara que el primer equip femení tingui el seu propi vestidor com ho té el masculí. En aquest cas cada jugadora té la seva pròpia taquilla, amb el seu dorsal i fotografia. Hem volgut que tinguin el seu propi espai, amb nevera, cafetera i altaveus. A banda, que també viatgen amb l’autocar oficial del club”.

Demandes del futbol femení

Al voltant de les demandes de les jugadores professionals que van arribar a convocar una vaga per reclamar un sou digne i dret a la baixa per maternitat, la capitana de l’Hospi té molt clar el seu punt de vista: “son treballadores com qualsevol altra, i per tant haurien de tenir tots els drets que els pertoquen. Han de poder agafar una baixa. El salari ha de ser digne, sabem que no poden ser els sous dels equips masculins perquè no generen el mateix volum de negoci, però estic convençuda que arribarà. A més, s’ha de tenir en compte que la vida laboral de les futbolistes és curta, i quan el futbol s’acaba s’ha de continuar tenint una vida digne”.

L’Hospi disputarà aquest diumenge a la tarda la tercera jornada de lliga, ho farà al camp del Terrassa.