En aquest col.loqui organitzat pels empresaris del Baix Llobregat i L’Hospitalet ha participat el director de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga, que ha parlat sobre l’ampliació de la Fira i les repercussions i l’impacte que generarà sobre el territori. La creació del nou pavelló zero ha estat un dels temes principals que s’ha posat sobre la taula. 

Segons un estudi de la Universitat de Barcelonael nou pavelló que s’està construint al recinte de Fira de Barcelona a la Granvia de L’Hospitalet, generà un impacte econòmic de 700 milions d’euros a l’any. Així ho ha explicat Constantí Serrallonga, director de Fira de Barcelona, durant el desdejuni organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat. El pavelló zero estarà connectat amb una pasarel.la al recinte firal principal. Amb aquest nou espai les instal·lacions augmentaran en 60.000 metres quadrats. El nou pavelló amb gran capacitat i modern, situarà a Fira Granvia en el top dels recintes firals europeus.

Constantí Serrallonga ha assenyalat que “el pavelló zero és un espai enorme de molta capacitat i molt modern que es construeix pensant en el futur de Fira. Aquest nou pavelló farà que Fira Granvia funcioni amb un recinte de 300.000 metres quadrats i això ens fa estar en la elit dels recintes firals europeus, colze a colze amb Hannover o Milan”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcaldia de L’Hospitalet, Francesc Josep Belver, ha assegurat que el motor de la gran transformació econòmica de la ciutat es Fira, “per això des de l’Ajuntament sempre s’ha fet costat aquest projecte que continuarà creixent encara més amb aquest nou pavelló zero”

Segons Belver, “l’aposta de la ciutat i de l’Ajuntament de L’Hospitalet per Fira sempre ha estat inequívoca”.

Ambdós han assegurat que era necessari una ampliació del recinte Fira Granvia per donar resposta a noves oportunitats de mercat. Està previst que el pavelló zero estigui finalitzat a la tardor del 2026.