Els paradistes del mercat de La Florida es mostren satisfets i esperançats amb l’ anunci de la licitació de les obres del nou Mercat de La Florida. Les obres s’iniciarien a finals d’any i s’allargarien fins el 2016. El pressupost és de 18 milions d’€. 

L’Ajuntament ha licitat fa uns dies les obres del futur mercat de la Florida. Actualment el mercat ocupa una carpa provisional, al carrer Primavera, on va haver de traslladar-se quan es va enderrocar el mercat vell.

Els paradistes han rebut amb entusiasme la notícia. Després de cinc anys, els paradistes confien que les obres del nou mercat es portin a terme amb celeritat. Noelia Medina, presidenta de Complements del Mercat de La Florida, ha explicat que “volem que es reprenguin les obres el més aviat possible i que tot vagi ràpid”

El nou Mercat s’aixecarà al mateix solar de l’antic edifici i tindrà una superfície d’uns 18.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes. Dues plantes d’aparcament soterrani, amb unes 120 places d’aparcament per donar servei a l’edifici, i amb serveis del mateix Mercat; un supermercat; la planta del Mercat, amb parades d’alimentació i equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal.

L’ aparcament tindrà 120 places que, segons el tinent d’alcalde d’Espai Públic, Francesc Josep Belver, “tindrà un doble benefici, primer per l’activitat pròpia del mercat i després perquè els veïns tindran un nou equipament”

El nou mercat de la Florida aplicarà un model que ja funciona a d’altres localitats: combinar un supermercat i les parades tradicionals, una fórmula mixta que ha de garantir, si més no, l’afluència de públic. Segons Santiago Pastor, president d’alimentació del mercat, “ens hem d’adaptar perquè tenim supermercats ja al voltant i per tenir-los fora, els tenim a dins. La idea és que ens porti gent”

La previsió és que el nou mercat de la Florida, que té un pressupost de 18 milions d’euros, obri al llarg de 2016.