La posada en marxa del nou CAP Florida Sud, ubicat a l’avinguda Catalunya 98, està més a prop després que s’hagin acabat les obres. Ho ha comunicat el conseller de Salut, Manel Balcells, en els transcurs d’una visita al nou equipament. La posada en marxa del nou CAP també alliberarà espai a l’actual CAP Florida. En total, unes 50.000 persones es beneficiaran d’aquesta actuació.

Les seves instal·lacions ocupen una superfície de 1.500 m2, comptarà amb 25 noves consultes, 8 més que a l’actualitat, i també disposarà d’espais per a la formació del personal sanitari. Amb el gruix de l’obra finalitzada, en aquests moments s’està equipant amb el mobiliari, la maquinària i el material necessari per a la seva posada en funcionament, que està prevista per a aquest estiu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que “suposarà un salt qualitatiu per a 50.000 veïns i veïnes de L’Hospitalet que disposaran d’un espai més ampli i confortable. S’oferirà atenció de medicina de família, infermeria, tècnics de cures auxiliars d’infermeria, treball social sanitari, referent de benestar emocional, fisioterapeuta i dietista-nutricionista“.

El conseller de Salut, Manel Balcells, atèn als Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet

Actualment, els Equips d’Atenció Primària Florida Nord i Florida Sud atenen la seva població assignada en un sol edifici, el CAP Florida situat al Parc dels Ocellets, on també s’hi ubica l’Equip Territorial d’Atenció Pediàtrica. Quan entri en funcionament el nou CAP Florida Sud, l’equip Florida Nord també veurà incrementat l’espai del què disposa actualment i passarà a tenir 26 consultes, 9 més que les actuals.

Nou CAP i CUAP de Sant Josep

 Aquesta setmana s’ha publicat la licitació del projecte executiu per al nou CAP i CUAP de Sant Josep. El següent pas serà licitar les obres per construir-lo en un solar cedit per l’Ajuntament entre les avingudes de Josep Tarradellas i Isabel la Catòlica. Ocuparà un espai de més de 5.000 m2 i acollirà l’Equip d’Atenció Primària Sant Josep i el servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del municipi, a més d’un CUAP, una base del SEM i espais per al Banc de Sang i Teixits.