El nou alcalde de L’Hospitalet, David Quirós, ha dissenyat un cartipàs municipal que dona resposta a les cinc prioritats marcades en el seu discurs d’investidura, el passat dissabte: la cohesió urbana i social, l’emergència climàtica, els serveis públics de primera qualitat, la convivència i la seguretat i el desenvolupament econòmic.

Amb aquest objectiu ha previst cinc àrees executives que se centraran en l’agenda urbana 2030-2050, la seguretat i el govern intern, la qualitat urbana, la ciutat de drets i la ciutat transformadora.

El cartipàs el formen tres tinències d’alcaldia i pel que fa a la Junta de Govern la passen a integrar el nou alcalde i els regidors Jesús Husillos, Laura G. Manota, David Gómez, José Antonio alcaide i Maite Revilla. A més, Jesús Husillos assumeix les tasques de portaveu de l’equip de govern.

Organigrama per al mandat 2024-2027

Àrea d’Alcaldia-Presidència. David Quirós i Brito, alcalde

Inclou:

 • Agenda Urbana 2030-2050 (desenvolupament urbanístic, habitatge, mobilitat, transició ecològica i plans integrals). Amb José Antonio Alcaide Martín com a regidor de govern
 • Coordinació Territorial, amb Rafael Gómez Viñas com a regidor adjunt.
 • Transformació digital, atenció ciutadana i coordinació dels òrgans interns de l’Ajuntament.
Àrea de Seguretat i Govern Intern. Jesús Husillos, 1er tinent d’alcaldia. Portaveu del Grup Municipal del PSC

Inclou:

 • Programació i l’elaboració dels pressupostos, gestió tributària i contractació, comptabilitat, logística i compres, intervenció general municipal, tresoreria i ordenació tributària.
 • Seguretat i convivència, amb José Antonio Alcaide Martín com a regidor adjunt.
 • Recursos humans.

La regidora Imán Aisa Abdellaoui figura dins aquest àrea com a portaveu adjunta del grup de govern.

Àrea de Ciutat de Drets. Laura Garcia Manota, 2a tinenta d’alcaldia

Inclou:

 • Atenció a les persones (Serveis Socials, Atenció a la Dependència i Polítiques d’Acollida i Integració),
 • Cohesió Social i Igualtat (feminisme, polítiques LGTBI i persones amb diversitat funcional)
 • Cicles de Vida (envelliment actiu, joventut i infància i adolescència), amb Olga Gómez Fernández com a regidora adjunta
 • Participació Ciutadana i Salut
Àrea de Ciutat Transformadora. Laura Garcia Manota, 2a tinenta d’alcaldia

Inclou:

 • Desenvolupament econòmic i social de la ciutat (relacions amb el teixit productiu, formació i promoció de l’ocupació i foment del turisme, consum, comerç i mercats). Amb Imán Aisa Abdellaoui com a regidora adjunta d’Economia de Proximitat, amb competències en economia social, consum, comerç i mercats.
 • Igualtat d’Oportunitats: Cultura, Educació i Esports. Amb María Teresa Revilla Sánchez com a regidora de govern d’Esports.
Àrea de Qualitat Urbana. David Gómez, 3r tinent d’alcaldia

Inclou:

 • Obres i inversions
 • Qualitat de l’Espai Públic (neteja i sanejament, parcs i jardins, manteniment del patrimoni històric i instal·lacions municipals, cementiri i serveis funeraris i manteniment de l’espai públic). Amb Lola Ramos Zafra com a regidora adjunta.
 • Ciutat Sostenible i sense Barreres (verd urbà i biodiversitat, accessibilitat, via pública i mobilitat). Amb Maite Revilla Sánchez com a regidora adjunta
Districtes

La distribució és la següent:

Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu). Rafa Gómez Viñas, regidor

Districte II (Collblanc i la Torrassa), amb Olga Gómez Fernández, regidora

Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud). Imán Aisa Abdellaoui, regidora

Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud). Imán Aisa Abdellaoui, regidora

Districtes IV i V (les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra). David Gómez Luque, regidor

Districte VI (Bellvitge i Gornal). Rafa Gómez Viñas, regidor

L’organització de les competències del nou govern municipal patirà modificacions en unes setmanes, després de la celebració del pròxim Ple ordinari convocat el 28 de juny quan entraran a format part del grup socialista com a regidors Cristina Santón Ramiro i David Torres González, números 14 i 16 de la candidatura del PSC per a les darreres municipals. El número 15, Ernesto Carrión, segons fonts socialistes renuncia a l’acte de regidor per centrar-se en l’activitat com a diputat al Parlament, escó que va revalidar en les passades autonòmiques del 12 de maig. Completa la llista d’edils del PSC d’aquest mandat la regidora Rocío Ramírez.

Prioritats de l’acció de govern

Aquesta estructura respon als principis que marcaran i prioritzaran l’acció de govern els pròxims tres anys: desenvolupar un programa d’intervenció integral al territori que conforma el Samontà, des de la Torrassa fins a Pubilla Cases; fer el primer pla d’habitatge de L’Hospitalet; afrontar la situació d’emergència climàtica i aconseguir que cada família disposi d’un espai de proximitat verd i saludable a menys de cinc minuts de casa seva; tenir equipaments i serveis públics de primera qualitat; fer de la convivència i la seguretat una de les màximes prioritats, i ser la ciutat del coneixement i de la creativitat.

Obrim una nova etapa en la qual hem d’humanitzar la ciutat, tenir cura de les petites coses, aquelles que sumades ens converteixen en una gran ciutat. Volem que L’Hospitalet sigui el millor lloc per viure”, segons l’alcalde David Quirós en referència a l’organització del seu primer govern municipal.