David Quirós ja és el quart alcalde de L’Hospitalet de la democràcia. El socialista ha estat nomenat durant el Ple extraordinari en què l’anterior alcaldessa, Núria Marín, ha renunciat al seu càrrec.

Després de fer-se amb la vara d’alcalde, Quirós ha fet el seu primer discurs com a màxim mandatari al capdavant de l’Ajuntament i ha anunciat que impulsarà “un gran pacte per L’Hospitalet 2030-2050” que tindrà cinc eixos d’actuació prioritària: la cohesió urbana, l’emergència climàtica, els serveis públics de primera qualitat, la convivència i la seguretat i el desenvolupament econòmic”.

Propostes per al seu mandat

  • Programa d’intervenció integral a la zona nord de la ciutat. Quirós proposa actuar en el conjunt dels 2 km2 que conformen el Samontà: des de la Torrassa fina a Pubilla Cases. Un espai que, recorda, representa el 16 % del nostre territori i on viu el 50 % del nostre veïnat”. En aquest sentit ha dit que establirà aliances amb Esplugues, Cornellà i Barcelona, les ciutats veïnes.
  • Pla d’habitatge de L’Hospitalet. Quirós ha recordat que el parc d’habitatge de la ciutat és antic ja que el 87 % dels pisos de la ciutat tenen més de 50 anys i que cal apostar per la rehabilitació i la dignificació de l’habitatge.
  • Propostes per afrontar l’emergència climàtica. Quirós ha exposat algunes accions concretes com fer grans avingudes en bulevards verds que comuniquin els barris. I també que totes les famílies tinguin un espai verd i saludables a 5 minuts de casa.
  • Equipaments de qualitat. En aquest sentit ha parlat de dos qüestions concretes. D’una banda, la ciutat dels 15 minuts, on cada barri funcioni com una ciutat i disposi d’equipaments i serveis de qualitat prop de casa. La segona acció concreta és un pla de xoc per diagnosticar, mantenir i millorar els equipaments municipals, prioritzant les escoles i el seu manteniment”.
  • Convivència i seguretat. Per a Quirós és una de les màximes prioritats. En aquest àmbit, ha anunciat la creació d’una nova comissaria per a la Guàrdia Urbana “adaptada a les necessitats dels nous temps” i el seu compromís per reclamar reformes legals i més recursos per lluitar contra les ocupacions mafioses i la multireincidència.
David Quirósn, ja investit alcalde, pronuncia el seu primer discurs. Foto Gabriel Cazado

Un alcalde “made in L’H”

El nou alcalde ha iniciat el seu discurs recordant els seus orígens. Va néixer a L’Hospitalet i va viure a Pubilla Cases fins que es va traslladar a Santa Eulàlia. Ha destacat que els seus pares eren immigrants i de classe treballadora i que ell va estar vinculat a entitats com la 15+1. Per tot això, s’ha autoqualificat com a “made in L’H”.

Durant el discurs ha confessat que el càrrec li provoca vertigen però també il·lusió. I ha agraït a Núria Marín i a Fran Belver per la confiança i l’ajut en els anys que ha estat regidor.

Amb l’assistència de diferents personalitats polítiques

El Ple extraordinari ha comptat amb la presència de diverses personalitats polítiques i de la societat civil. Entre els assistents, Jordi Hereu, ministre d’Indústria i Turisme; Salvador Illa, primer secretari del PSC; Carlos Prieto; delegat del Govern espanyol; José Montilla, expresident de la Generalitat de Catalunya; Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona; Jaume Collboni, alcalde de Barcelona i David Pérez, vicepresident segon del Parlament de Catalunya.

Pots seguir el desenvolupament del Ple extraodinari en aquesta peça de minut a minut.