El Museu de L’Hospitalet ha rebut rep una donació de dibuixos de l’artista Jordi Batlle i Caralt que mostren algunes de les masies i cases senyorials que hi havia a la marina hospitalenca l’any 1970.

Els dibuixos, fets amb bolígrafs i ploma, destaquen com a esborranys i dibuixos ràpids que l’artista va fer en la seva etapa més jove. Entre les obres, es troben els dibuixos que es van fer servir en el disseny del cartell de la mostra de dibuixos que va fer el Jordi Batlle l’any 1985 al Museu d’Història de L’Hospitalet.

Aquesta col·lecció, que passarà a formar part del Fons Artístic de la ciutat, representa un testimoni del passat rural de L’Hospitalet, amb masies ja desaparegudes com la de Can Nyac, o elements urbanístics emblemàtics com la font de Passoles, ubicada prop de Can Sumarro.

Les obres del Jordi Batlle completen així una part de la història desapareguda de la ciutat que tan sols podem recuperar a través de les fotografies, dibuixos i la memòria col·lectiva de totes aquelles persones que hi van viure.