L’Harmonia, acull la tercera edició de la Mostra Pessebrista vinculada al món del Playmobil, de la mà de l’entitat ClickClak, que ha col·laborat amb el muntatge dels més de 30 diorames amb clicks que han realitzat famílies de diferents municipis de Catalunya.

Hi ha diorames d’èpoques molt diverses de la història de la humanitat i tots ells tenen en comú la reproducció d’un naixement.

Des del museu han assenyalat que amb aquest nou format de pessebre vinculat amb els Playmobil han aconseguit que les famílies actuals participin i s’impliquin més en la tradició de fer el naixement al Nadal.

Jordi Piera, tècnic del Museu de L’Hospitalet, ha explicat que “és una evolució de la vivència del pessebre a nivell familiar que fa que les famílies actuals mitjançant el Playmobil lliguin aquesta tradició i aquesta manera de viure el Nadal. Amb el pessebre tradicional veiem que hi havia una tendència a desaparèixer. A l’enfocar-ho en el món del Playmobil l’èxit ha estat brutal i la participació és màxima”.

Alumnes de l’Escola Alpes han visitat la mostra pessebrista de Playmobil. A la majoria d’ells els hi agradat molt aquest nou format de pessebre. El diorama que més èxit ha tingut entre els infants ha estat el de la fàbrica de Pare Noel.

Pere Franquet, professor de l’Escola Alpes, ha destacat que “aquests pessebres són familiars, trenquen amb la figura típica que tenim tots del naixement de tota la vida. Es altre format més modern i original que a més agrada molt als alumnes”.

Els infants que visiten la mostra poden participar d’un sorteig. Cal trobar les figuretes incorrectes als pessebres i marcar-los a una butlleta. Entre els guanyadors se sortejarà un joc de Playmobil.

Aquesta mostra romandrà oberta fins el 7 de gener.