Han estat 101.000 visitants, 12.500 més que el 2023, els que han passat pel Mobile World Congress durant els quatre dies del saló a les instal·lacions de la Fira a la Granvia de L’Hospitalet.

“Estem molt contents dels resultats i la GSMA ens trasllada que ha estat la millor edició de la història”, ha dit el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, una hora després que el saló tanques portes.

Els assistents entre congressistes, conferenciants i públic visitant han estat 101.000 procedents de més de 200 països i territoris d’arreu del món.

Segons Serrallonga això confirma que el Mobile és un esdeveniment referent a nivell mundial que cada cop acull més sectors no vinculats directament amb la telefonia. En aquest sentit, ha dit que el 59% dels assistents d’aquesta edició han estat relacionats amb altres tecnologies.

Les previsions inicials de GSMA s’han superat, doncs, i s’han retallat distàncies respecte les xifres de prepandèmia. Recordem que el record de visitants es va registrar el 2019 amb 109.000 persones.

Respecte el futur, des de Fira de Barcelona s’ha reconegut que el Mobile de les dues pròximes edicions no pot créixer massa més pel que fa a número d’expositors. Aquest 2024 ha ocupat els vuit pavellons que disposen les instal·lacions firals a L’Hospitalet. “No hi ha problema per al volum de visitants, però sí tenim limitacions per créixer en expositors fins que no tinguem finalitzades les obres d’ampliació de Fira Gran Via el 2027”, ha dit el director de Fira BCN. Serrallonga ha apuntat que les edicions 2025 i 2026 “necessitarem posar-hi imaginació per encabir tothom. Amb espais annexes o fins i tot no descartem poder dur part de l’activitat als pavellons de Montjuïc, si calgués”.

La companyia GSMA ha anunciat que l’edició 2025 se celebrarà del 3 al 6 de març.