El ministre de Foment, José Blanco, ha visitat avui L’Hospitalet per inaugurar el Saló Internacional de la Logística. En el decurs de la visita, l’alcaldessa en funcions, Núria Marín, li ha plantejat el futur del soterrament de les vies de tren. Marín ha explicat que José Blanco s’ha compromès a mantenir una reunió sobre l’estat del projecte. 

Núria Marín ha aprofitat la trobada amb el ministre aquest matí per abordar l’estat del projecte. L’alcaldessa en funcions ha manifestat que “el ministre s’ha compromès a buscar la solució més adequada i ha mostrat una bona disposició a tirar endavant aquest projecte”. La reunió que ha anunciat Blanco tindria lloc després de la constitució del nou consistori municipal, dissabte 11 de maig.

Recordem que el Ministeri de Foment ha ajornat l’execució del projecte, d’un pressupost de més de 400 milions d’euros, a causa de l’actual situació econòmica. Núria Marín defensa el soterrament ja que es tracta d’un projecte estratègic que, a més de connectar barris de la ciutat i de permetre l’alliberament de 100.000 metres quadrats de superfície, contribuirà a impulsar econòmicament la ciutat. Representants d’entitats, forces polítiques i sindicats van reactivar la setmana passada la plataforma L’Hospitalet sense vies per tal d’expressar el consens de la ciutat en aquest projecte.

L’alcaldessa en funcions ha fet aquestes declaracions després de l’acte d’inauguració del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció, que té lloc fins divendres al recinte firal de la Granvia. Marín ha destacat que es tracta “d’un dels salons de la Fira que són referència internacional i que contribueixen a reforçar l’economia catalana per les oportunitats de negoci que creen i per la repercussió dels seus visitants”. Ha remarcat que “en situacions econòmiques com l’actual, els salons i les fires són un element destacat per buscar i trobar noves oportunitats de negoci i d’internacionalitzar l’activitat de les empreses”.